Nieuws

Kijk hier voor het laatste nieuws

Kustmarathon Zeeland: prachtig evenement

Kustmarathon Zeeland 2017

Regen, wind en hoogwater. De vijftiende editie van de Kustmarathon was misschien wel de zwaarste ooit. Een heel weekend hebben deelnemers aan de Kustmarathon Zeeland afgezien.
De Kustmarathon Zeeland kent verschillende disciplines. Met op vrijdag de Ladiesrun (5 en 10 km alleen voor dames) en de Light Kustrun (tocht in het donker over 10 km). Met op zaterdag de MTB toertocht (gevarieerde fietstocht van 55 km), de Mini Marathon ( afstand van 1050, 2100 of 3150 meter voor jongeren tot 15 jaar) en de Kustmarathon (42 km). En tenslotte op zondag de Wandelmarathon (42 km). Een prachtig evenement om niet alleen aan deel te nemen, maar ook zeker als toeschouwer te bezoeken.

Bij de MTB-tocht reed tussen de 1207 deelnemers ook een prof: tweevoudig olympisch kampioen Marianne Vos. Vrouwen zijn tijdens de MTB-tocht zwaar in de minderheid: in totaal schreven 130 vrouwen zich in. Marianne Vos finishte als zevende (en eerste vrouw).

Organisator van de Kustmarathon Lein Lievense kijkt terug op een fantastisch weekend. Ondanks dat Lievense het evenement al veertien keer georganiseerd heeft, was hij dit jaar toch weer zenuwachtig. “En dan wordt het een fantastisch weekend en vind je het toch jammer dat het weer voorbij is”, aldus Lievense.

Bron: Omroep Zeeland
Foto © Eddy Westveer voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl