Categories:

Een hovenier is een beroep waarbij iemand professioneel een tuin kan ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Niet alleen tuinen, maar ook grotere projecten zoals parken of plantsoenen vallen hier natuurlijk ook onder. Samen met allerlei ander openbaar groen. Een hovenier in Emmeloord kan ook voor particulieren projecten worden ingezet, afhankelijk van wat er gewenst wordt. Vaak zijn hoveniers opgeleid en hebben ze veel kennis over verschillende bloemen, bomen en planten. De hovenier houdt zich bezig met allerlei omgevingen waar van alles groeit, dus veel kennis is essentieel voor een goed ontwerp. Je houdt je als hovenier in Emmeloord niet alleen bezig met hoe alles er esthetisch uitziet, maar ook hoe het gebruikt wordt voor de mens als recreatie en de ecologische aspecten ervan, wat voor dieren leven er in het gebied en wat hebben zij nodig? Welke boomsoorten zijn er en hoe zorgen we voor diversiteit. 

Wat doet een hovenier in Emmeloord?

Als hovenier in Emmeloord ben je bezig in de polder. Hier bevinden zich erg veel groene gebieden die onderhouden moeten worden. Niet alleen openbare plekken maar mensen willen zelf ook een tuin die fijn is om in te zitten en tijd te spenderen met familie en vrienden. Ook zijn er genoeg mensen die niet de tijd kunnen vinden om hun eigen tuin bij te houden. Daarom is een hovenier in Emmeloord erg handig, ze hebben vaak een team dat ingezet kan worden voor verschillende projecten. Vaak wordt er eerst gekeken wat er allemaal gewenst wordt en wat mogelijk is. Daarna wordt er een concept bedacht wat eventueel in een platte of driedimensionale tekening wordt uitgewerkt zodat iedere partij kan zien wat de bedoeling is. Als dit allemaal goedgekeurd is kan het project daadwerkelijk in gang worden gezet. Een mooie tuin kan ook de waarde van je huis opkrikken.

Hovenier haalt onkruid weg

Een hovenier in Emmeloord heeft vele taken als we kijken naar alleen het onderhoud. Niet alleen is onkruid wieden een groot onderdeel hiervan, maar ook het onderhouden van tuinconstructies zoals tuinhuizen die rotting kunnen oplopen of bekleed zijn met ongewenste planten. Ook heggen moeten gesnoeid worden, gras gemaaid worden of de gezondheid van de bomen op peil houden. Er zijn dus veel taken die bij het hebben van een tuin komen kijken en het is natuurlijk erg begrijpelijk als je geen zin hebt om het zelf te moeten onderhouden naast een fulltime baan. Daarom is het inhuren van een hovenier in Emmeloord een goede oplossing.

Bloemen aanleggen in de tuin

Het aanleggen van een tuin kan een leuke uitdaging zijn om alleen te doen of met familie, maar het is beste kun je dit door een hovenier in Emmeloord van Hoveniersbedrijf Hendrickx te laten doen. Planten kunnen je tuin een hele andere uitstraling geven wanneer ze in bloei staan dan wanneer alles kaal is. Niet alleen esthetisch gezien is het fijn om naar te kijken maar ook voor de biodiversiteit is het goed om bloemen in de tuin te hebben. Maar ook het aanleggen van water met waterplanten, bomen en struiken zijn een goede manier om veel diversiteit in je tuin te creëren waar de natuur baat bij heeft. Ook is het belangrijk om niet al te netjes te zijn.

Tags:

Comments are closed

Over ons

Wij hebben diverse mogelijkheden om luxe aan het water te wonen. Lees hier snel onze nieuws berichten zodat er geen project aan jouw neus voorbij gaat

Onderwerpen