Categories:

De zoektocht naar een kwalitatief goede trap kan een uitdaging zijn, want er zijn verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Je moet ook op een aantal zaken letten wanneer je een houten trap koopt. Je moet kijken naar een trap van goed materiaal, het formaat en uiteraard ook naar de kwaliteitskeurmerken. Houten trappen worden het vaakst gekozen, maar waarom is dat zo? In onze blog vertellen we hier meer over.

Houten trappen voor elke situatie

Of je nu op zoek bent naar een trapje voor in de keuken, om op de zolder te komen of een decoratieve trap wilt, houten trappen zijn voor iedere situatie geschikt! Ze zijn functioneel, stevig en duurzaam. Vooral de trappen die van Oregon Pine hout zijn gemaakt. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar een houten trap die van een harde houtsoort gemaakt is. Dan weet je zeker dat je een stevige en kwalitatief goede trap koopt die ook jarenlang meegaat.

Ze zijn duurzaam

Houten trappen zijn duurzaam en gaan een lange tijd mee. Veel langer dan bijvoorbeeld trappen die van metaal of aluminium zijn gemaakt. De ambachtelijk geassembleerde trappen van Oregon Pine hout zijn zonder twijfel de beste trappen die je kunt kopen. Andere houtsoorten zijn ook prima, maar let goed op de kwaliteitsverschillen. In dat opzicht kun je beter iets meer geld uitgeven zodat je zeker weet dat je een product hebt waar je jarenlang plezier van hebt. De levensduur van een houten trap wordt natuurlijk ook mede bepaald door hoe zuinig je er op bent.

Houten trappen verrijken het interieur

Heb je er wel eens over nagedacht om een decoratieve trap te kopen? Mooie trappen kunnen het interieur verrijken. Deze trappen zien er mooi uit en zijn allesbehalve een doorn in het oog. Vooral bij trappen die in het zicht staan is het belangrijk om een mooie trap te kopen. Bijvoorbeeld ook trappen die in een garage of tegen stapelbedden staan. Gelukkig heb je enorm veel keuze uit trappen die zowel mooi als functioneel zijn.

Enorme keuze

De ene houten trap is de andere niet en je hebt enorm veel keuze in maten en kleuren. Ook  heb je keuze uit verschillende houtsoorten waar de houten trappen van zijn gemaakt. De houtsoort zegt niet alleen veel over de kwaliteit van de trap, maar bepaald ook voor een groot deel het uiterlijk. Kies jij voor een mooie bibliotheektrap van donker eiken of kies je juist voor een strakke witte zoldertrap? Of ga je toch voor die mooie trap van onbehandeld eikenhout? 

Houten trappen voor zowel binnen als buiten

Naast de keuze uit formaten, kleuren en materiaalsoorten krijg je ook te maken met de keuze of je een trap met behandeld of onbehandeld hout wilt. Houten trappen die niet behandeld zijn voldoen niet altijd aan de norm en zijn bijvoorbeeld veel minder bestendig tegen verschillende weersomstandigheden en vocht. Wanneer de trappen met ruwe lijnolie zijn behandeld kunnen deze veel langer mee. Ook kiezen mensen vaak voor een behandeling met verf of beits. Afhankelijk van met welke houtsoort ze te maken hebben.

Tags:

Comments are closed

Over ons

Wij hebben diverse mogelijkheden om luxe aan het water te wonen. Lees hier snel onze nieuws berichten zodat er geen project aan jouw neus voorbij gaat

Onderwerpen