Categories:

Krijg jij er een punthoofd van inmiddels? Elke nacht hetzelfde liedje. Je stapt vol goede moed je bed in, klaar voor een heerlijke nachtrust. Je hebt doet er alles aan om goed te kunnen slapen. Een kalmerend kopje thee, geen tv aan en toch slaap je elke nacht slecht. Wist je dat een hoofdkussen vaak bepalend is voor jouw nachtrust en dat het verkeerde kussen je een hoop klachten kan bezorgen? Van slapeloze nachten tot stijfheid en pijn in je nek en rug? Wij hebben voor jou uitgezocht waaraan een kussen moet voldoen om jou een heerlijke nachtrust te bezorgen zodat jij fit en uitgeslapen elke ochtend uit je bed springt.

Kies een hoofdkussen dat de juiste ondersteuning geeft

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van het juiste kussen is dat bij elke houding je wervelkolom recht ligt. Dan kun jij ontspannen slapen. Zodra je wervelkolom ergens niet recht ligt slaap je niet lekker en kun je klachten krijgen.

Rugslaper

De meest natuurlijke houding om goed te slapen is op je rug. Als je op je rug ligt, ligt je ruggengraat als vanzelf in een rechte houding. Je hoofd, rug en je nek liggen in de meest ontspannen houding. Voor een rugslaper is een hoofdkussen met vulling die beweegt, zoals dons of een synthetische variant daarvan, het fijnst. Een bewegende vulling geeft je op elk moment precies de ondersteuning die je nodig hebt.

Buikslaper

Op je buik slapen is niet de beste manier om uitgeslapen wakker te worden. Wanneer je op je buik slaap kun je last krijgen van nekklachten omdat je hoofd en nek in een verwrongen houding liggen. Je spieren en gewrichten staan onder druk door de onnatuurlijke positie van je ruggengraat. Voor een buikslaper is een hoofdkussen dat laag is het prettigst. Het voorkomt extra druk op je nek. Voordeel van buikslapen is dat je minder snel gaat snurken en dat het de werking van je buik stimuleert.

Zijslaper

Wist je dat de meeste Nederlanders op hun zij slapen? Het is een slaaphouding die prettig is voor je nek en je rug en je wervelkolom doet ontspannen. Met een hoofdkussen dat steun geeft in de holte tussen je wang en nek slaap je heerlijk en word je ’s ochtends fris en fruitig wakker. Het helpt ook om je maag te ontspannen na een stevige maaltijd en je hebt minder last van snurken. Een vormvast kussen werkt prima voor een zijslaper. Daarnaast is een kussen gevuld met veren of dons een goede oplossing. Let er op dat je wervelkolom recht ligt, dat is het belangrijkste. Daarmee voorkom je klachten.

Variabele slaper

Denk jij nu, ik lig ‘s nachts in allerlei houdingen, hoe vind ik ooit een kussen dat bij me past? Geen paniek, een kussen dat zich aanpast aan je slaaphouding helpt jou heerlijk slapen. Het hoofdkussen dat je zelf kunt vormen of zich naar jouw lijf vormt ondersteunt jou in elke slaaphouding. Zo slaap je als een roosje en word je elke ochtend uitgerust wakker.

Tags:

Comments are closed

Over ons

Wij hebben diverse mogelijkheden om luxe aan het water te wonen. Lees hier snel onze nieuws berichten zodat er geen project aan jouw neus voorbij gaat

Onderwerpen