Categories:

Een goede nachtrust is belangrijk voor zowel lichaam als geest en daarom is het ook belangrijk dat je lekker in je bed ligt. Natuurlijk spelen een goed bed en een nog beter matras hier belangrijke rollen in, maar een goed dekbed is minstens zo belangrijk! Er zijn enorm veel verschillende soorten dekbedden verkrijgbaar en bepaalde soorten bieden meer voordelen dan de anderen. In onze blog vertellen we daarom meer over welke voordelen je hebt als je voor een donzen dekbed kiest.

Donzen dekbed voelt heerlijk zacht en valt soepel

Het grote voordeel van een donzen dekbed is dat een dekbed soepel om je lichaam valt en lekker zacht aanvoelt. Je kunt er heerlijk in liggen en bewegen terwijl je lichaam goed bedekt blijft. Het dekbed is dan ook perfect voor mensen die veel in hun slaap bewegen. En ben je het zat dat je iedere ochtend een uitdaging hebt om het bed netjes op te maken? Dan voorkom je die frustraties wanneer je voor een dekbed gevuld met dons kiest.

Voert vocht beter af en werkt isolerend

Je wilt niet middenin de nacht wakker worden in een vochtig dekbed, maar mensen die ‘s nachts transpireren hebben daar wel last van. Een donzen dekbed biedt dan uitkomst, want het dekbed kan in vergelijking met andere soorten het vocht veel beter afvoeren. En je hoeft jezelf ook geen zorgen te maken dat je het in de winter te koud en in de zomer te warm hebt. Deze werkt namelijk isolerend. Uiteraard is dat wel afhankelijk van de warmteklasse van het dekbed dat je koopt.

Minder last van huismijt met een donzen dekbed

Het dekbed is de perfecte woonplaats voor een huismijt, want het organisme voedt zich met huidschilfers van mens en dier en zijn dol op warme en vochtige plekken. Dons is daarentegen geen goede voedingsbodem voor de huismijt. Met als voordeel dat dus een donzen dekbed de huismijt weert. Dat zorgt niet alleen voor een veel schoner bed, maar mensen met een allergie voor huismijt hebben ook enorm veel profijt van een donzen dekbed.

Duurzame dekbedden

Donzen dekbedden gaan in de regel veel langer mee dan dekbedden gevuld met wolf of met synthetische vezels. Het dekbed kan wel tot 15 jaar meegaan als je er tenminste goed voor zorgt. Regelmatig luchten is belangrijk om het dekbed lekker fris en luchtig te houden, maar een dekbed kloppen of wassen kan ernstige schade toebrengen. Vooral als je een dekbed niet op de juiste temperatuur of met de juiste hoeveelheid wasmiddel wast. Zo nu en dan de ramen tegenover elkaar openzetten is voldoende om het dekbed te luchten. Hang het dekbed zeker niet uit het raam, want ook zonlicht en andere weersomstandigheden kunnen de goede werking van het dekbed negatief beïnvloeden. 

Is een donzen dekbed kopen een goed idee?

Je schrikt van de prijs als je een donzen dekbed wilt kopen, maar het is de investering dubbel en dwars waard. En de prijzen vallen nog wel mee als je bedenkt dat het dekbed circa 15 jaar mee kan gaan. Uiteraard afhankelijk van de kwaliteit die je kiest. Daarnaast is de investering het waard als je een goede nachtrust wilt hebben. Goed slapen is belangrijk als je gezond wilt blijven. Controleer wel voordat je een dekbed van White Cloudz aanschaft of je niet allergisch bent voor dons.

Tags:

Comments are closed

Over ons

Wij hebben diverse mogelijkheden om luxe aan het water te wonen. Lees hier snel onze nieuws berichten zodat er geen project aan jouw neus voorbij gaat

Onderwerpen