Categories:

Voor de één is het een heet hangijzer, voor de ander een must: een zwarte kast in je woonruimte. Het is waar dat zwart geen licht reflecteert dus alleen maar opneemt. Met zwart krijg je daarom een sterk accent in je interieur. Dat kan goed uitpakken, want met zwart in de achtergrond kun je je kleurrijke gadgets en mooie objecten heel goed etaleren. Het kan ook fout uitpakken omdat je dan een bepaalde somberheid je kamer binnenbrengt. Natuurlijk is dat allemaal afhankelijk van de interieurstijl die al aanwezig is. Zwart leent zich prima in een industriële stijl, maar moet enkel als een klein accent toegepast in een Scandinavisch interieur. Ga je voor zo’n donkere kast, dan moet je beseffen dat die meteen een heel stuk van je interieur gaat bepalen.

Een zwarte kast kan warmte geven

Wat zwart wel doet is een stoerheid aanbrengen en ook meer warmte aan je interieur sfeer geven. Hoewel zwart meubilair gewoonlijk snel geassocieerd wordt met de industriële interieurstijl, kan het ook qua accent andere stijlen opwaarderen. Zwart doet het prima bijvoorbeeld in de chique interieur trend en ook in de almaar trendy wordende Japanse interieurstijl. Zo’n kast kan zich dus goed voegen bij meerdere interieurstijlen. Zo’n twee jaar terug was zwart een spraakmakende kleur voor je interieur. Zelfs zwarte keukens waren ‘in’. 

Zwart als smaakmaker

Het voordeel van een zwarte kast is dat deze eigenlijk elke andere kleur verrijkt. Zwart blendt zich perfect met andere kleuren die je tegelijk ziet. Of dat nu oud roze, okergeel of natuurlijke houttinten zijn. Zwart in onderlinge tinten werkt ook uitstekend en dat kan je van diverse tinten blauw echt niet zeggen. Waar veel mensen bang voor zijn is dat een donkere kast gaat detoneren omdat die geplaatst wordt in een wit of elk geval licht interieur. Dat valt reuze mee. Een enkele donkere kast is eerder een prachtig contrast op alle lichte kleuren die hem omringen. Het wordt dan zelfs een echte eyecatcher. 

Een zwarte kast etaleert je mooie spullen stijlvol

Zwart heeft ook iets mysterieus en klassiek stijlvols. Slechts een aspect van zwart kun je naar het industriële terugbrengen. Voor de rest is zwart als decor sterk en warm tegelijk. Wil je een open kast, dan zul je zien dat de mooie objecten die je daarin etaleert alleen maar mooier worden. Dat is wel een beetje afhankelijk van het licht dat op die objecten valt, want met weinig licht blijven je spullen wel in een donker kader hangen. 

Zet zwart subtiel in voor je interieur

Een zwarte kast geeft absoluut rust. Donker staat gelijk aan intimiteit en kalmte in je interieur en dat maakt dat het net wat knusser wordt. Het punt met zo’n kast is dat je niet zoals met een zwart wandrek accentueert, maar de volle kleur introduceert in bijvoorbeeld je woonkamer. Dat kan snel teveel van het goede zijn, dus ook de plek waar je de kast neerzet is belangrijk. Om een zwarte kast heen moet genoeg licht zijn als contrast. Pas dan komt de kast naar voren en laat hij zich gelden. En zoals het altijd met zwart is, gebruik de kleur met mate zodat het je interieur verrijkt.

 

Tags:

Comments are closed

Over ons

Wij hebben diverse mogelijkheden om luxe aan het water te wonen. Lees hier snel onze nieuws berichten zodat er geen project aan jouw neus voorbij gaat

Onderwerpen